Топ производи
Производители
Е-информатор
Предходни Производи

Коензим Q10 10 мг 100 капсули

КоензимотQ10 (CoQ10)е моќна антиоксидантна материја позната како ubiquinone 10.
Производител: SWANSON
£0.00

Нарачки на телефон: (+389)(2)2403311

КоензимотQ10 е присутен во различни видови храна како што се: риба, брокули, мешункасти зеленчуци, црвено месо и јајца и исто така е природно присутен во секоја клетка на човековото тело.

Потребите на организмот за овој витален ензим се зголемуваат по 30-38 години бидејќи природното создавање на Q10 во телото значително се намалува со процесот на стареење. КоензимотQ10 игра значајна улога во продукцијата на енергија и употребата на кислородот во клетките, како и во заштитата и зајакнувањето на имунолошкиот систем.

Помага:

· Кај срцево-садовипроблеми и церебрална циркулација;

· За зголемување на животната енергија и забавување на стареењето;

· Кај хронични болни и рековалесценти;

· За подобрување на имунолошкиот систем;

· За подобрување на психо-физичкотои менталнотоздравје (спортисти);

· Кај лица после четвртата деценија.

 

Употреба: Како додаток во исхраната, се зема 1 капсула по јадење 1-3 пати дневно.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Додатокот во исхрана не треба да се користи како замена за разновидна избалансирана исхрана.

Да се чува подалеку од дофат на деца.

Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа

Лецитин 1200 мг 90 гел капсули

Лецитинот е природно присутен во храната од растително, како и од животинско потекло: во јајцата, соините зрна, сончогледот, гроздовото семе, пченичните никулци итн.
£826.67

Ацерола 500 мг 60 капсули

Ацерола е еден од најбогатите природни извори на витамин Ц. Овој витамин бавно се разградува во организмот и овозможува долготрајно снабдување на организмот со потребните дози на витамин Ц.
£0.00

Ресвератрол 100 мг 30 капсули

Ресвератролот го има во црвеното вино или грозјето и претставува одличен антиоксиданс кој е одговорен за заштита на крвните садови и одржување на нивната еластичност.
£0.00