Топ производи
Производители
Е-информатор
Предходни Производи

Коензим Q10 200 мг 30 капсули

КоензимотQ10 (CoQ10)е моќна антиоксидантна материја позната како ubiquinone 10.
Производител: SWANSON

Нарачки на телефон: (+389)(2)2403311
€0,00

КоензимотQ10 е присутен во различни видови храна како што се: риба, брокули, мешункасти зеленчуци, црвено месо и јајца и исто така е природно присутен во секоја клетка на човековото тело.

Потребите на организмот за овој витален ензим се зголемуваат по 30-38 години бидејќи природното создавање на Q10 во телото значително се намалува со процесот на стареење. КоензимотQ10 игра значајна улога во продукцијата на енергија и употребата на кислородот во клетките, како и во заштитата и зајакнувањето на имунолошкиот систем.

Помага:

· Кај срцево-садови проблеми и церебрална циркулација;

· За зголемување на животната енергија и забавување на стареењето;

· Кај хронични болни и рековалесценти;

· За подобрување на имунолошкиот систем;

· За подобрување на психо-физичкото и менталното здравје (спортисти);

· Кај лица после четвртата деценија.

 

Употреба: Како додаток во исхраната, се зема 1 капсула по јадење 1-3 пати дневно.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Додатокот во исхрана не треба да се користи како замена за разновидна исхрана.

Да се чува подалеку од дофат на деца.