Топ производи
Производители
Е-информатор

Келп (извор на јод) 225 мкг 250 таблети

Келп (Fucus vesiculosis) e морска алга се вбројува во неколкуте видови на кафеава морска трева наречена Ламинарија.
Производител: SWANSON
€0,00

Нарачки на телефон: (+389)(2)2403311

Оваа чудесна морска билка или зеленчук има богат состав на минерали, витамини, елементи во трагови, ензими, протеини и други многу важни нутриционистички додатоци. 

Најважното својство на оваа алга е присуството на јод кој што помага во одржување на функцијата на тироидната жлезда. 

Помага:

- За зголемување на енергијата во организмот;

- За подобрување и одржување на имунитетот;

- За одржување на функцијата на црниот дроб;

- Кај лица кои применуваат диететски режим на исхрана;

- Кај лица со забавен метаболизам;

- Кај лица кои применуваат вегетаријански начин на исхрана;

- Во одржување на функцијата на тироидната жлезда;

- За детоксификација на организмот.

Употреба: Како додаток во исхраната се зема 1 таблета дневно со течност. 

Не се препорачува кај трудници и доилки. 

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Додатокот во исхрана не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. Да се чува подалеку од дофат на деца. 

Тагови