Топ производи
Производители
Е-информатор

Глукозамин, хондроитин и МСМ 120 таблети

Глукозаминот, хондроитин сулфатот и МСМ (органски сулфур) се супстанци кои природно се присутни во човековиот организам.
Производител: SWANSON
€0,00

Нарачки на телефон: (+389)(2)2403311

Глукозамин сулфатот е супстанцa која е природно присутна во зглобовите и е неопходна за создавањето на сврзното ткиво и одржувањето на здрава рскавица. Таа исто така е составен дел на лигаментите, мембраните, коските и други ткива во организмот. 

Хондроитин сулфат е градивна компонента на 'рскавичното ткиво во човековиот организам. Таа му дава еластичност на 'рскавичното ткиво и ја штити 'рскавицата и лигаментите од повреди.

МСМ (Метилсулфонилметан) е природен извор на органски сулфур. Оваа супстанца игра важна улога во изградбата на аминокиселините и протеините. 

Како додатно помошно средство:

- Кај проблеми со коскено-зглобниот систем;

- Кај спортистите;

- Кај остеопороза. 

Употреба:

Како додаток во исхраната, се земаат 1-3 таблети дневно со вода и храна. 

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Додатокот во исхрана не треба да се користи како замена за разновидна избалансирана исхрана. Да се чува подалеку од дофат на деца.